GRESELI PE CARE SA NU LE FACI

GRESELI PE CARE SA NU LE FACI,
Fotografia de nunta poate ca este cel mai dificil serviciu de pe piata fotografiei. Pe langa faptul ca i se cere fotografului anduranta la efort prelungit si stres, fotografia de nunta imbina aproape toate stilurile fotografice posibile. Fotografie documentara, fotojurnalism, fotografie fashion fotografia de produse, fotografie in toate mediile cu majoritatea surselor de lumina existente: lumina naturala- soare, umbra, innorat, lumina artficiala flash, tungsten flurescent, stroboscopica si spot, fotografiere in lumina redusa. Fotografie de detalii si fotografie de ansamblu. Toate aceste paliere ale artei fotografice se cuceresc in timp cu mult exercitiu, de aceea experienta va fi un criteriu dupa care trebuie sa alegeti fotograful de nunta.
Pe piata incepe sa se creze o falie uriasa intre fotografi si pozari. Iluzia unui castig consistent rapid ii face pe multi sa trateze cu impostura acest gen de fotografie. O camera foto utilizata pe modul auto atenueaza simtitor creativitatea si imaginatia fotografului. O camera oricat de inteligenta va echilibra si stabili cu precizie raportul parametrilor diafragma, shutter, iso , dar nu va putea sa evalueze importanta compozitiilor. Astfel, atunci cand subiectul va fi situat in umbra si fundalul este luminos, lumina pe fata personajului va fi subexpusa. Va amintiti cand ratati fotografiile cu telefonul? Acesta este si riscul cand fotograful vostru nu este calificat si foloseste o camera mai inteligenta decat intentiile lui.
Alteori, fotografii au o pregatire superficiala , incep sa aiba habar de cateva notiuni si incep, dupa ce si au cumparat camere foto, sa creeze imaginea profesionistilor. daca ii vedeti imbracati total in negru si ca se comporta ca Michael Jackson pe scena, printre invitati, trebuie sa stiti ca a acordat mai mult timp sa se camufleze in fotograf, decat sa devina un fotograf de nunta.
Cand isi dau cu parerea si incep sa afirme: nu facem poze aici,pt ca este 'contre-jour". E clar , stie putin, foarte putin, si nu este constient de aceasta. Oare cum facem o fotografie in contrejour? Trebuie sa ai raspuns. Nu sa expediezi clientul.
Daca nu are oroare la fotografiile standard catre care tind multi romani din inertie, neobisnuiti sa se afle in fata aparatului de fotografiat, este clar ca omul invata inca, e la nivelul, "ceva de genul asta" (va urma)

Leave a comment