Intimitatea

 

INTIMITATEA

De cate feluri e intimitatea? Intimitatea este dragoste, deschidere si util.
Sa le luam pe rand.
Dai mana cu toata lumea cu care te intalnesti pe strada? Nu. Este un inceput al relatiei. La fel cum nu pupi pe obraz fetele sau mana doamnelor, la intamplare. Nici macar nu vorbesti la fel cu toti oamenii. Este un fel de intimitate, pe care il numim sociala. Il bati pe umar, il prinzi de mana, il imbratisezi. "Nu ne tragem de sireturi", zice cineva cand vrea sa impuna distanta. Exista un grad de intimitate, cand ne tragem reciproc de sireturi.
La o clasa profesorul este oficial si protocolar, la alta clasa este prietenos, vorbeste lucruri care depasesc de departe cadru instututional, in sens pozitiv. Intr un anume fel, si el este mai intim,cu elevii buni dintro clasa, decat cu indolentii superficiali de la alta clasa.

Intr un fel vorbesti pt cei care te cunosc de mult, si, in altfel iti fabrici discursul pt public.

Te uiti la o comedie cu iubita. Razi cum iti vine. Colorat si zgomotos de se zgaltaie patul. Te uiti la acelasi film, cu iubita la niste prieteni sau la cinema. S ar putea sa nu razi la fel. S ar putea sa vorbim aici si de bune maniere, dar sa mergem cu exercitiile de imaginatie , mai departe. Stai acasa cu un nasture la gat mai descheiat, decat cand ai iesi afara.. Pt ca esti intim cu cei ai casei.Copii, parinti, nevasta.

Cine iti stie secretele, este un intim al tau. Cui nu ai nevoie sa-i ascunzi secretele devine un intim altau.

Intimitatea este mai mult decat stima de sine. Intimitatea este raportul eu-lui tau cu exteriorul. Cu cat eu-l isi permite sa fie ancorat , mai conectat cu punti,cu exteriorul, personalitatea este mai puternic dezvoltata.

Intimi sunt doi hoti cand planuiesc o spargere. Intimi si doi politisti care ancheteaza.

Intim este cand mergi pe strada cu iubita de mana. Este un gest intim ,intre voi.

Intima este toaleta. Si nu doar cele single. Pisoarele nu au paravane peste tot. Ce inseamna intimitate? Intim nu inseamna privat. Intim, inseamna sigur emotional. Intimitatea toaletelor o da solidaritatea de gen; femei-femei, barbati-barbati.

Cine iti aduce hartia igienica, daca s-a terminat? Tot un intim al tau. Mi aduc aminte, de o ecranizare de Huckleberry Finn, cand prietenul mai slab il ajuta pe cel gras sa se stearga la fund. Daca nu ati vazut scena, nu va puteti imagina naturalul din ea. Exista intimitate intre cei doi adolescenti.

Limba romana nu a pierdut de mult expresia prieten intim, pentru a defini foarte bun prieten.

Intimitatea are ca suport Incrderea. Nu se confunda usor cu sexualitatea.. Si sexualitatea este intima, nu pt ca se refera la organe care dezvolta mai tarziu. Sexualitatea este intima, pentru ca se intemeiaza pe incredere mare. Violul nu o sa fie intim, nici daca se petrece in pestera Marianelor, 11000 m sub nivelul marii.

Si acum ajungem la intrebarea cea mai grea. Este usor sa expediem intimitatea din viata publica si ne obisnuim cu obscenitatea publica, sa-l citez pe Andrei Plesu?

Ce inseamna intimitatea alaptarii?
Cred ca folosim deformat termenul de intimitate sa ascundem alte sechele.
Majoritatea din cei care contesta alaptarea in public, subliniaza caracterul intim al gestului.
Ce este intim, este admirabil, este spectaculos, este de felicitat.
Prin vuietul si haosul din capul nostru stricam intimitatea. Nu martorul empatic strica intimiatea. Nu caracterul public, reduce intimitatea alaptarii, ci caracterul publicului.
Pentru public este o datorie sa asigure, sa protejeze intimitatea. Pt protagonisti este datorie sa o traiasca.

#PhotoAlaptarea   #breastfeeding

Leave a comment